Nederlands
English
Español
Português

Omgeving van Tapado do Gramacho

Paradijs voor zonaanbidders, natuurliefhebbers, sporters, golfers en rustzoekers

Rust, ruimte, natuur en toch in de buurt van alles wat de Algarve te bieden heeft. Tapada do Gramacho ligt heel centraal in de Algarve, zodat je binnen een uur in het oosten aan de Spaanse grens bent. Maar in dezelfde tijd rijd je ook naar het meest Westelijke puntje bij Sagres met zijn adembenemende kustlijn.

Tapada do Gramacho ligt dus ideaal om de gehele Algarve te ontdekken. De mooiste stranden van Europa (dat wordt gezegd) zijn al te vinden na 10 tot 20 minuten rijden. Het meest aantrekkelijke waterpark "Slide & Splash" is nog geen 5 minuten bij ons vandaan. En niet te vergeten natuurlijk het pittoreske middeleeuwse vestingstadje Silves met winkels, leuke straatjes en vele restaurants en bars ligt een paar kilometer van Tapada do Gramacho. Voor de sportievelingen is de Algarve een paradijs. Mountainbiken, wandelen, duiken, zeilen (kite) surfen, karten, golfen, tennis en nog veel meer sporten behoren tot de mogelijkheden. Als je van (betaalbaar) eten en drinken houdt en bovendien niet vies bent van een goed glas wijn, dan zit hier ook bijzonder goed!

Er is dus zo veel te doen en zien in de mooie Algarve dat je je niet snel hoeft te vervelen. Maar als je na een actieve dag vanaf het asfaltweg over de onverharde weg naar de Tapada do Gramacho rijdt, is de rust al voelbaar. Het is alsof je thuis komt. Je kijkt uit over de vallei met de rivier en vele vogels. Maar afgelegen is het absoluut niet.